Immateriaalioikeus

Lakipalvelut

Aineettomat oikeudet eli IPR

Immateriaalioikeuksien eli aineettomien oikeuksien onnistunut hallinnointi on useille yrityksille erittäin tärkeää. Immateriaalioikeudet tarjoavat yksinoikeuden hyödyntää teosta tai tuotetta. Immateriaalioikeudet jaetaan tekijänoikeuksiin ja teollisoikeuksiin. Tekijänoikeus suojaa teoksen omaperäisyyttä tekijän näkökulmasta, kun taas teollisoikeudet suojaavat haltijansa taloudellisia oikeuksia. Tekijänoikeus syntyy silloin, kun teos syntyy. Muut immateriaalioikeudet syntyvät, kun tekijä hakee suojaa oikeuden kohteelle. Teollisoikeuksia ovat esimerkiksi tavaramerkki, patentti, hyödyllisyysmalli ja verkkotunnus.

Teollisoikeuksia yhdistää yleensä rekisteröintivaatimus, eli suojan voi saada vain rekisteröimällä oikeutensa. Rekisteröinti on alueellinen, eli teollisoikeus on voimassa vain sillä alueella, jossa se on rekisteröity. Teollisoikeudellinen suoja on kestoltaan rajoitetumpi kuin tekijänoikeussuoja, yleensä vain muutama vuosikymmen rekisteröinnistä alkaen. Yksinoikeuden tavaramerkkiin tai toiminimeen voi joskus kuitenkin saavuttaa myös ilman rekisteröintiä vakiinnuttamalla merkin tai nimen käytön perusteella. Tavaramerkki rekisteröidään tekemällä tavaramerkkihakemus

 

 

 

Tarvitsetko lakimiestä?

Varaa aika arviointiin

Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa?

Tarjoamme lakipalveluita yrityksille ja yksityishenkilöille.

Toimimme Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa sekä Virossa. Tarjoamme palveluitamme myös muualla Suomessa.

Ota yhteyttä

Asianajotoimisto Legistum Oy

"*" näyttää pakolliset kentät

Name*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.