Yritysjärjestelyt

Lakipalvelut

Yritysjärjestelyt ja yrityskaupat

Yritysjärjestelyt

Liiketoimintoja uudelleen organisoitaessa, yritystoiminnan laajentuessa ja omistusrakenteen muutoksien yhteydessä tarvitaan usein ulkopuolista liikejuridista apua. Yrityskaupat ja yritysjärjestelyt ovat taloudellisilta intresseiltään usein erittäin huomattavia ja kauppoihin liittyy useita oikeudellisia riskejä. Avustamme asiakkaitamme erilaisissa yritysjärjestelyissä ja monimutkaisissa yrityskaupoissa. Hoidamme yrityskauppoja ja yritysjärjestelyitä myös Virossa ja meillä on kokemusta myös kansainvälisistä liiketoiminta- ja yrityskaupoista.

Osakassopimus

Osakassopimus on syytä laatia aina, mikäli yrityksen osakkeenomistajia on enemmän kuin yksi. Osakassopimuksen tekeminen on erityisen suositeltavaa silloin, kun tarkoituksena on suojata vähemmistöosakkeenomistajia. Vaikka sopimusta laadittaessa käsiteltävät asiat tuntuvat epätodennäköisiltä, mahdollisessa kriisitilanteessa osakassopimus suojaa sekä osakkeenomistajia että yhtiötä.

Verotus

Yritysjärjestelyihin ja -kauppoihin liittyy aina verotuksellisia kysymyksiä, jotka on syytä selvittää ja ratkaista ennen järjestelyihin ryhtymistä ja kaupan päättämistä. Avustamme asiakkaitamme liiketoiminnan verotukseen liittyvissä kysymyksissä yritysjärjestelyiden ja -kauppojen osalta. Teemme myös erilaisia kotimaisia ja kansainvälisiä vero-oikeudellisia selvityksiä.

Työoikeus

Työntekijät ovat yleensä yrityksen tärkein pääoma. Henkilöstön ja johdon muutostilanteisiin on hyvä varautua jo ennakolta. Työntekijöiden oikeudet määritellään laissa ja virheellinen menettely voi synnyttää vahingonkorvausvastuun. Yt-menettely tulee ajankohtaiseksi yrityksissä, joissa on vähintään 20 työntekijää.

Kansainväliset toimeksiannot

Avustamme asiakkaitamme kansainvälisissä toimeksiannoissa erilaisissa yritysten perustamisasioissa sekä tavaramerkki-, verkkotunnus- ja mallioikeusasioissa sekä yrityskaupoissa. Kielitaitoisten lakimiestemme avulla saavutat tavoitteesi myös kansainvälisissä toimeksiannoissa, jossa yhteistyökumppaniverkostomme on myös tarvittaessa avuksi.

Tarvitsetko lakimiestä?

Varaa aika arviointiin

Ota yhteyttä

Tarvitsetko lakimiestä?

Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa?

Tarjoamme lakipalveluita yrityksille ja yksityishenkilöille.

Toimimme Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa sekä Virossa. Tarjoamme palveluitamme myös muualla Suomessa.

Ota yhteyttä

Asianajotoimisto Legistum Oy

"*" näyttää pakolliset kentät

Name*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.