Yrityksen päivittäiset lakiasiat

Lakipalvelut

Yrityksen sopimukset ja muut päivittäiset lakiasiat

Toimitussopimukset ja hankintasopimukset

Yrityksen myynnin tukena tarvitaan toimistussopimuksia eli asiakassopimuksia yrityksen ja asiakkaan väliseen rajapintaan. Nämä myyntisopimukset määrittelevät ehdot, joilla kauppaa tehdään. Yritysten myynti- ja toimitussopimukset liittyvät keskeisesti yrityksen ydinliiketoimintaan ja ovat siksi kriittisiä komponentteja kannattavan liiketoiminnan harjoittamisessa.

Hyvän kumppanin löytäminen sopimuksien tarkastajaksi voi olla yrityksen kilpailukyvyn kannalta ratkaisevan tärkeää. Jos sopimuksessa on huomioitu riittävällä tavalla nopeasti muuttuva liiketoimintaympäristö, ovat myyntitoiminnan riskit huomattavasti pienemmät. Ostotoiminnassa vastaavassa asemassa ovat hankintasopimukset. Huolellinen ostaja huomioi tuotteen/palvelun hinnan ja tuotteen/palvelun ominaisuuksien lisäksi sopimuksen ja sen mahdolliset erityisehdot.

Sopimusjuridiikka

Sopimukset ovat yrityksen arkea. Sopimuksien laatiminen on Asianajotoimisto Legistumin ydinosaamisaluetta ja laadimme kaupallisia sopimuksia yritysten eri tarpeisiin ja tilanteisiin. Laadimme sopimuksen tai muokkaamme sopimusluonnokset etujenne turvaamiseksi. Tämän lisäksi palveluumme kuuluu myös aiemmin tehtyjen sopimusten tulkinta.

Kansainväliset toimeksiannot

Avustamme asiakkaitamme kansainvälisissä toimeksiannoissa erilaisissa yritysten perustamisasioissa sekä tavaramerkki-, verkkotunnus- ja mallioikeusasioissa sekä yrityskaupoissa. Kielitaitoisten lakimiestemme avulla saavutat tavoitteesi myös kansainvälisissä toimeksiannoissa, jossa yhteistyökumppaniverkostomme on myös tarvittaessa avuksi.

Työsuhteet ja johtajasopimukset

Työntekijät ovat yleensä yrityksen tärkein pääoma. Henkilöstön ja johdon muutostilanteisiin on hyvä varautua jo ennakolta. Työntekijöiden oikeudet määritellään laissa ja virheellinen menettely voi synnyttää vahingonkorvausvastuun. Asiantuntijoiden työsopimuksissa käytettävät salassapito- ja kilpailukieltosopimukset turvaavat yritystä.

Johtajien kohdalla usein joudutaan miettimään, tuleeko heidän osaltaan kyseeseen johtajasopimus vai normaali työsopimus. Johtajiin ei pääsääntöisesti sovelleta työsopimuslakia, mutta vastaavista asioista voidaan erikseen kuitenkin sopimuksella sopia.

Immateriaalioikeudet

Yritykset tuottavat yhä enemmän palveluja ja aineettomia hyödykkeitä. Tekijänoikeuden omistus- ja hallintaoikeus on usein arvokas ja niillä voidaan käydä kauppaa. Muotoilu eli malli voidaan rekisteröidä, jolloin siihen saadaan yksinoikeus. Tällöin säilyy mahdollisuus mallin hyödyntämiseen ja tuottoon.
Tavaramerkki puolestaan on elinkeinonharjoittajan tunnus, joka erottuu kilpailjoiden vastaavista tuotteista. Oikeuden tavaramerkkiin voi varmistaa rekisteröinnillä joko Suomessa tai kansainvälisesti.

Tarvitsetko lakimiestä?

Varaa aika arviointiin

Ota yhteyttä

Tarvitsetko lakimiestä?

Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa?

Tarjoamme lakipalveluita yrityksille ja yksityishenkilöille.

Toimimme Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa sekä Virossa. Tarjoamme palveluitamme myös muualla Suomessa.

Ota yhteyttä

Asianajotoimisto Legistum Oy

"*" näyttää pakolliset kentät

Name*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.