Tavaramerkki

Tavaramerkki

Tavaramerkki on tuotteen tunnusmerkki. Tavaramerkin tarkoituksena on toimia eri tuotteiden, palveluiden tai tavaroiden erottamisvälineenä. Tavaramerkki antaa haltijalleen yksinoikeuden merkin käyttöön tuotteidensa markkinoinnissa.

Saadakseen yksinoikeuden merkin käyttöön elinkeinoharjoittajan tulee rekisteröidä tavaramerkki tekemällä tavaramerkkihakemus.  Suomessa rekisteröintiviranomaisena toimii PRH. Rekisteröityään tavaramerkin elinkeinonharjoittaja voi valvoa oikeuksiaan ja estää kilpailijoita käyttämästä tavaramerkkejä, jotka ovat sekoitettavissa rekisteröityyn tavaramerkkiin. Yksinoikeus suojaa elinkeinonharjoittajan lisäksi myös kuluttajia, jotka voivat luottaa tietyllä merkillä myytävien tuotteiden laatuun ja sen alkuperään.

Suomalaisen tavaramerkkirekisteröinnin sijaan elinkeinoharjoittaja voi hakea EU tavaramerkkiä eli koko Euroopan unionin alueen kattavaa tavaramerkkiä. EU tavaramerkkiä haettaessa rekisteröintiviranomaisena toimii Euroopan yhteisön Sisämarkkinoiden harmonisointivirasto (OHIM, Office for Harmonization in the Internal Market). Yhteisön tavaramerkki voidaan rekisteröidä ainoastaan koko EU:n alueelle, eli rekisteröintiä ei voida valikoida vain tiettyjen jäsenvaltioiden alueelle. Rekisteröinnin oikeusvaikutukset ovat koko alueella samat.

Tavaramerkki – Miten sitä haetaan?

Tavaramerkkiä voi hakea PRH:ltä tai OHIMista. Mikäli et halua tai et voi hakea tavaramerkkiä itse, voit hakea tavaramerkkiä myös meidän kauttamme, jolloin saat ammattilaisen näkemyksen tavaramerkin menestymismahdollisuuksista. Tämä tapahtuu helpoiten täyttämällä tavaramerkkihakemus. Tavaramerkkihakemuksen täyttämisen jälkeen saat ehdotuksemme tavaramerkin hakemisesta. Lisäksi saat hinnan erittelyineen. Samalla kannattaa myös tarkistaa, voisitko saada tavaramerkin hakemiseen rahoitusta, esimerkiksi Business Finlandilta.

 

 

 

Tavaramerkin hakeminen

Hae tavaramerkkiä:

Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa?

Tarjoamme lakipalveluita yrityksille ja yksityishenkilöille.

Toimimme Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa sekä Virossa. Tarjoamme palveluitamme myös muualla Suomessa.

Ota yhteyttä

Asianajotoimisto Legistum Oy

"*" näyttää pakolliset kentät

Name*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.