Yksityishenkilöiden asiat

Avioehtosopimus

Avioehtosopimus

 

Avioehtosopimus vaikuttaa siihen, miten omaisuus jaetaan osituksessa. Avioehtosopimus voidaan tehdä olemaan voimassa sekä avioerotilanteessa että avioliiton päättyessä toisen puolison kuolemaan tai vain toisessa näistä tapauksista.

Ositussopimus ja lapsiasiat

 

Osituksessa puretaan puolisoiden aviovarallisuusjärjestelmä eli toteutetaan käytännössä puolisoiden välinen avio-oikeus. Ositusta ei suoriteta, jos aviopuolisoilla ei ole ollut avio-oikeutta toistensa omaisuuteen. Lapsen huoltajuudesta, tapaamisoikeuksista, lapsen asumisesta sekä elatusavusta sopiminen mahdollistavat lapselle turvallisen kasvuympäristön.

Ositussopimus-ja-lapsiasiat
cytonn-photography-GJao3ZTX9gU-unsplash

Testamentti

 

Testamentilla henkilö voi vaikuttaa siihen, miten hänen omaisuutensa jaetaan hänen kuoltuaan. Testamentin tekijä voi päättää mitä omaisuutta ja kenelle hän haluaa sen jättää.

Perunkirjoitus

 

Jokaisen Suomessa kuolleen luonnollisen henkilön kuoleman jälkeen on toimitettava perunkirjoitus, josta säädetään perintökaaressa. Perunkirjoitusta varten laaditaan perukirja, johon luetteloidaan pesän varat ja velat.

Perunkirjoitus
Edunvalvontavaltakirja

Edunvalvontavaltakirja

 

Edunvalvontavaltakirja on kirjallinen valtakirja, jolla päätetään, kuka hoitaa valtuutuksen antaneen henkilön etuja toimintakyvyn heikentyessä.

Oikeudenkäynnit

 

Joskus joudutaan myös riitatilanteisiin. Tavoitteenamme on ehkäistä riidat jo ennakolta tai löytää niihin hyväksyttävä sovinnollinen ratkaisu. Ellei tämä onnistu, tehtävämme on varmistaa asiakkaamme kannalta paras mahdollinen lopputulos.

Oikeudenkäynnit
Hallinto-oikeus

Hallinto-oikeus

 

Hallinto-oikeus käsittelee riitoja, joissa toisena osapuolena on useimmiten valtio tai kunta. Käytännössä julkisoikeuteen liittyvät erilaiset lupaprosessit ja kunnalliset valitusasiat sekä hallinto-oikeudessa käsiteltävät valitusasiat.

Ota yhteyttä

Tarvitsetko lakimiestä?

Kirsi-Wähäaho
Kirsi Wähäaho

asianajaja, varatuomari

kirsi.wahaaho@legistum.fi 

Puh. +358 40 031 7980

Elina-Pajula
 Elina Pajula

varatuomari

elina.pajula@legistum.fi

Mob. +358 40 701 5454

Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa?

Tarjoamme lakipalveluita yrityksille ja yksityishenkilöille.

Toimimme Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa sekä Virossa. Tarjoamme palveluitamme myös muualla Suomessa.

Ota yhteyttä

Asianajotoimisto Legistum Oy

"*" näyttää pakolliset kentät

Name*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.