Kiinteistöriita

Lakipalvelut

Kiinteistöriita

Tarjoamme neuvontaa ja tukipalveluita kaikissa kiinteistöriita tilanteissa. Tärkeää on olla perillä ostajan ja myyjän vastuista ja toimia ripeästi, mikäli ilmenee virheitä.

Riitojen ratkaiseminen asunto- ja kiinteistökaupan yhteydessä, kosteusvaurioiden käsittely ja vastuiden selvittely ovat osa palveluitamme. Voimme auttaa myös kauppojen purkamisessa tarvittaessa.

Tavoitteenamme on avustaa sinua nopeasti ja tehokkaasti asuntokaupan purkutilanteissa sekä ennakoida mahdollisia riitatilanteita luomalla vastuunrajoituslausekkeita kauppakirjoihin.

Jos sinulla on koti- tai yritysvakuutus, olemme valmiita auttamaan selvittämään mahdolliset oikeudellisen avun kattavuudet ja vakuutuskorvauksen saamisen mahdollisuudet

Kiinteistö muodostetaan kiinteistötoimituksella, jossa määritellään kiinteistön alue ja kiinteistön mahdolliset oikeudet tai velvollisuudet suhteessa toisiin kiinteistöihin. Kiinteistön muodostamisesta on säännökset kiinteistönmuodostamislaissa. Kiinteistöistä tärkeimpinä vaihdannassa ovat tilat ja tontit.

Maapohjan omistaminen Suomessa perustuu yksityiseen omistukseen. Maapohja on jaettu rajoiltaan määrätyiksi alueiksi, joista tärkeimpiä ovat kiinteistöt. Kiinteistöt on määritelty rajoiltaan ja ne on kerätty kiinteistörekisteriin.

Kiinteistöjen käytön kannalta on olennaista, mitä kiinteistöllä saa tehdä. Yksi tärkeä oikeus on se, mitä kiinteistölle saa rakentaa. Tästä on säännökset maankäyttö- ja rakentamislaissa. Tilojen ja tonttien rakennusoikeus määräytyy tila- tai tonttikohtaisen rakennusoikeuden mukaisesti. Vaikka kiinteistöllä olisi rakennusoikeutta käytettävänä, tämä ei yksin mahdollista rakentamista, vaan rakentaminen edellyttää rakennuslupaa.

Miksi asiantuntija-apua kiinteistöön liittyvissä asioissa?

 

  • Kiinteistöt edustavat merkittäviä varallisuusarvoja
  • Kiinteistöoikeus edellyttää eritysasiantuntemusta

Tarvitsetko lakimiestä?

Varaa aika arviointiin

Ota yhteyttä

Tarvitsetko lakimiestä?

Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa?

Tarjoamme lakipalveluita yrityksille ja yksityishenkilöille.

Toimimme Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa sekä Virossa. Tarjoamme palveluitamme myös muualla Suomessa.

Ota yhteyttä

Asianajotoimisto Legistum Oy

"*" näyttää pakolliset kentät

Name*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.