Yrityksen juridiikka muutostilanteissa

Lakipalvelut

Yritysjuridiikka

Yritysjärjestelyt

Liiketoimintoja uudelleen organisoitaessa, yritystoiminnan laajentuessa ja omistusrakenteen muutoksien yhteydessä tarvitaan usein ulkopuolista liikejuridista apua. Yrityskaupat ja yritysjärjestelyt ovat taloudellisilta intresseiltään usein erittäin huomattavia ja kauppoihin liittyy useita oikeudellisia riskejä. Avustamme asiakkaitamme erilaisissa yritysjärjestelyissä ja monimutkaisissa yrityskaupoissa. Hoidamme yrityskauppoja ja yritysjärjestelyitä myös Virossa ja meillä on kokemusta myös kansainvälisistä liiketoiminta- ja yrityskaupoista.

Osakassopimus

Osakassopimus on syytä laatia aina, mikäli yrityksen osakkeenomistajia on enemmän kuin yksi. Osakassopimuksen tekeminen on erityisen suositeltavaa silloin, kun tarkoituksena on suojata vähemmistöosakkeenomistajia. Vaikka sopimusta laadittaessa käsiteltävät asiat tuntuvat epätodennäköisiltä, mahdollisessa kriisitilanteessa osakassopimus suojaa sekä osakkeenomistajia että yhtiötä.

Sopimukset

Sopimukset ovat yrityksen arkea. Sopimuksien laatiminen on Asianajotoimisto Legistumin ydinosaamisaluetta ja laadimme kaupallisia sopimuksia yritysten eri tarpeisiin ja tilanteisiin. Laadimme sopimuksen tai muokkaamme sopimusluonnokset etujenne turvaamiseksi. Tämän lisäksi palveluumme kuuluu myös aiemmin tehtyjen sopimusten tulkinta.

Työsuhteet ja johtajasopimukset

Työntekijät ovat yleensä yrityksen tärkein pääoma. Henkilöstön ja johdon muutostilanteisiin on hyvä varautua jo ennakolta. Työntekijöiden oikeudet määritellään laissa ja virheellinen menettely voi synnyttää vahingonkorvausvastuun. Asiantuntijoiden salassapito- ja kilpailukieltosopimukset turvaavat yritystä. Johtajien kohdalla usein joudutaan miettimään, tuleeko heidän osaltaan kyseeseen johtajasopimus vai normaali työsopimus. Johtajiin ei pääsääntöisesti sovelleta työsopimuslakia, mutta vastaavista asioista voidaan erikseen kuitenkin sopimuksella sopia.

Immateriaalioikeudet

Yritykset tuottavat yhä enemmän palveluja ja aineettomia hyödykkeitä. Tekijänoikeuden omistus- ja hallintaoikeus on usein arvokas ja niillä voidaan käydä kauppaa. Muotoilu eli malli voidaan rekisteröidä, jolloin siihen saadaan yksinoikeus. Tällöin säilyy mahdollisuus mallin hyödyntämiseen ja tuottoon. Tavaramerkki puolestaan on elinkeinonharjoittajan tunnus, joka erottuu kilpailjoiden vastaavista tuotteista. Oikeuden tavaramerkkiin voi varmistaa rekisteröinnillä joko Suomessa tai kansainvälisesti.

Yrityksen perustaminen ja yhtiöjärjestys

Yrityksen perustaminen on prosessi, jossa yhtiö saa y-tunnuksen ja se rekisteröidään kaupparekisteriin. Osakeyhtiölain mukaan jokaisella osakeyhtiöllä tulee olla yhtiöjärjestys. Yhtiöjärjestyksessä määritellään toiminimi, kotipaikka, toimiala, hallitus ja sen toiminta, yhtiökokouksen toiminta, osakkeiden lunastuslauseke ja luovutuslauseke.

Tarvitsetko lakimiestä?

Varaa aika arviointiin

Ota yhteyttä

Tarvitsetko lakimiestä?

Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa?

Tarjoamme lakipalveluita yrityksille ja yksityishenkilöille.

Toimimme Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Tarjoamme palveluitamme myös muualla Suomessa.

Ota yhteyttä

Asianajotoimisto Legistum Oy

"*" näyttää pakolliset kentät

Name*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.