EU rahoittaa tavaramerkin hakijoita 1500€ arvoisella arvosetelillä. Kyseessä on avustusohjelma, jonka tarkoituksena on auttaa Euroopan unionin pieniä ja keskisuuria yrityksiä hyödyntämään teollis- ja tekijänoikeuksiaan. Ohjelma alkoi vuonna 2021 ja on nyt käynnissä 10. tammikuuta 2022 ja 16. joulukuuta 2022 välisenä aikana. Avustuksia on rajallisesti, ja niitä myönnetään hakujärjestyksessä. Hakemuksen voi lähettää pk-yrityksen omistaja tai edustaja. Avustukset maksetaan aina suoraan pk-yritykselle.Toteutuksesta vastaa Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto EUIPO ja lisää tietoa rahoituksesta ja sen hakemisesta löytyy täältä

Tavaramerkin hakemisen virastomaksuista  korvataan 75%, aina 1500€ saakka. Tällä saa mittavan EU tason tavaramerkin useissa eri luokissa ja kaikissa EU maissa. Suomen ja EU:n alueella rekisteröitävä tavaramerkki saa 75 prosentin korvauksen tavaramerkkimaksuista. EU:n ulkopuolelle suuntautuvat tavaramerkit saavat puolestaan 50 prosentin korvauksen.

Rahoituksen hakemisessa on tärkeää huomata, että EU rahoitusta on haettava ennen tavaramerkin hakemista. Rahoitusta ei siis myönnetä jo haetulle tai olemassa olevalle tavaramerkille. Hakemusmenettely on yksinkertainen. Tarvitset yrityksesi perustiedot, pankkitilisi tiedot, alv numeron jonka saat y-tunnuksesta sekä yrityksen edustajan ilmoituksen allekirjoitettuna.