Avioehtosopimus

Lakipalvelut

Avioehtosopimus antaa suojaa avioliiton päättyessä

Avioehtosopimus avioeron ja kuoleman varalle

Avioehtosopimus voidaan tehdä olemaan voimassa sekä avioerotilanteessa että avioliiton päättyessä toisen puolison kuolemaan tai vain toisessa näistä tapauksista. Avioehtosopimuksella voidaan määrätä omaisuudesta, joka aviopuolisolla on avioehtosopimusta tehtäessä sekä omaisuudesta, jonka aviopuoliso saa myöhemmin avioehtosopimuksen voimassaoloaikana. Avioehtosopimuksella voidaan sulkea myös perintönä tai testamentilla saatu tai saatava omaisuus avio-oikeuden ulkopuolelle.

Avioehtosopimus ja yritysomaisuus

Avioehtosopimus on tärkeä varsinkin, jos toinen puolisoista on yrittäjä. Avioehtosopimuksella yrittäjäpuoliso voi suojata tehokkaasti yritysomaisuuttaan. Joissain yrityksissä jopa vaaditaan osakkaalta avioehtosopimuksen tekemistä. Avioehtosopimuksella voidaan rajata nimenomaisesti avio-oikeuden ulkopuolelle yrityksen osakkeet, yrityksen omaisuus ja yrityksen omistajalleen tuottama tuotto. Näin estetään se, että avioerotilanteessa yritysomaisuus ei voi siirtyä puolisolle ja samalla tällä turvataan yrityksen toiminnan jatkuminen normaalisti.

Avioehtosopimus voidaan laatia myös itse, mutta on suositeltavaa kääntyä asiantuntijan puoleen. Asianajotoimisto Legistum Oy laatii avioehtosopimukset edullisesti ja ammattitaitoisesti. Tarvittaessa avioehtosopimus voidaan allekirjoittaa toimistollamme ja toimistomme henkilökunta voi toimia todistajina. Avioehtosopimuksen allekirjoittamisesta ja todistamisesta tulee sopia erikseen tilauksen yhteydessä, allekirjoittamisesta toimistollamme veloitamme 50,00 € (sis. alv 24%).

Tarvittaessa saatte kauttamme myös avioehtosopimuksen käännettynä vieraalle kielelle tästä erikseen sopimalla. Voitte mainita käännöstarpeen tilauslomakkeen lisätietoja kohdassa tai ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Avioehtosopimuksen rekisteröinti

Avioliiton varallisuussuhteisiin sovelletaan pääsääntöisesti sen maan lakia, jossa puolisoilla on kotipaikka avioliiton solmimisen jälkeen. Avioehtosopimukseen voidaan laittaa määräys sovellettavasta laista.

Avioehtosopimus täytyy rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastossa, jotta se on lainvoimainen. Avioehtosopimus tulee voimaan, kun se toimitetaan Digi- ja väestötietovirastoon rekisteröitäväksi.

Jokainen Digi- ja väestötietoviraston toimipiste on toimivaltainen ottamaan avioehtosopimuksen rekisteröintihakemuksen vastaan. Digi- ja väestötietovirasto veloittaa avioehtosopimuksen rekisteröinnistä erikseen.

Digi- ja väestötietovirastot ovat osa valtion paikallishallintoa ja ne vastaavat muun muassa oman alueensa väestötietojärjestelmästä, holhousasioista sekä valtakunnallisesta kuluttajaneuvonnasta.

Tilaamalla avioehtosopimuksen meiltä saat ohjeet rekisteröintiä varten ja avustamme rekisteröintilomakkeen täytössä.

Tilaa avioehtosopimus osoitteessamme: www.avioehtosopimus.fi

Tarvitsetko lakimiestä?

Varaa aika arviointiin

Ota yhteyttä

Tarvitsetko lakimiestä?

Kirsi-Wähäaho
Kirsi Wähäaho

asianajaja, varatuomari
kirsi.wahaaho@legistum.fi
mob. +358 40 031 7980

Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa?

Tarjoamme lakipalveluita yrityksille ja yksityishenkilöille.

Toimimme Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa sekä Virossa. Tarjoamme palveluitamme myös muualla Suomessa.

Ota yhteyttä

Asianajotoimisto Legistum Oy